Συμμετοχή του Διαγνωστικού Κέντρου Γονιμότητας Andromed στο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Γονιμότητας (IFFS World Congress 2023)

H Professor Marjan Sabbaghian από το Royan Institute παρουσίασε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της συλλογικής ερευνητικής μελέτης με τίτλο “Pregnancy with a globozoospermic partner – the role of sperm morphology in ART outcome”, στην οποία συμμετέχει και η Andromed με την Γενετίστρια, Εμβρυολόγο Δρ. Εύη Βογιατζή.

Στη παρούσα μελέτη διερευνήθηκαν τα ποσοστά επιτυχίας μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και συγκεκριμένα μέσω μικρογονιμοποίησης (ICSI) σε περιστατικά με σοβαρές διαταραχές της μορφολογίας στα σπερματοζωάρια και συγκεκριμένα σε περιστατικά με μικροστρογγυλοκεφαλία. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η συμβατική ICSI είναι μια επαρκής θεραπεία για ασθενείς με υψηλά ποσοστά μικροστρογγυλοκεφαλίας στο σπέρμα και μέσω αυτής της προσέγγισης επιτυγχάνονται ποσοστά γονιμοποίησης, εγκυμοσύνης και γέννησης παρόμοια με τον γενικό πληθυσμό.

Επιπρόσθετα, στο IFFS 2023, ο Βιολόγος Αναπαραγωγής και Μοριακός Βιολόγος της Andromed Ιωάννης Χρυσανθόπουλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης του με τίτλο COVID-19 and Miscarriages: an Unknown Relationship”, η οποία διερευνά το επίκαιρο θέμα των ιατρικών επιπτώσεων του COVID-19 στην ανθρώπινη γονιμότητα και αναπαραγωγή.

Το Συνέδριο  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γονιμότητας (IFFS World Congress 2023) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 10-13 Σεπτεμβρίου 2023.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Facebook
Twitter
LinkedIn