Πλήρες σπερμοδιάγραμμα και εξετάσεις σπέρματος

Έγκυρες και αναλυτικές εξετάσεις σπέρματος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Το σπερμοδιάγραμμα αλλά και οι υπόλοιπες σημαντικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο σπέρμα όπως η καλλιέργεια, ο έλεγχος οξειδωτικού στρες και η κατάτμηση ή ο κατακερματισμός DNA μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες όχι μόνο για τη γονιμότητά μας αλλά και για την υγεία του αναπαραγωγικού μας συστήματος. Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την πρόληψη, διάγνωση αλλά και στοχευμένη διαχείριση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύψει στο αναπαραγωγικό σύστημα του άνδρα.
Eμείς παρέχουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη γονιμότητά σας.

Τι είναι το σπερμοδιάγραμμα

Αξιολογήσεις πελατών στη Google

'Eλεγχος γονιμότητας και εξετάσεις αναπαραγωγικής υγείας προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας

Εξασφαλίστε μια στοχευμένη προσέγγιση στη φυσική και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Εύκολη πρόσβαση σε ένα φιλικό
και άνετο περιβάλλον που
σέβεται την ιδιωτικότητα
Ανάλυση και επεξήγηση όλων
των εξετάσεων και των
αποτελεσμάτων σας
Προσαρμογή των υπηρεσιών μας
για να ανταποκρίνονται
στις ανάγκες σας

Εξετάσεις για τον Άνδρα

Η αξιολόγηση του σπέρματος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της διερεύνησης της ανδρικής γονιμότητας

Έλεγχοι στο σπέρμα

Σπερμοδιάγραμμα

Αξιολόγηση βασικών και αναλυτικών παραμέτρων σπέρματος με βάση τα πιο πρόσφατα κριτήρια ανδρολογικού ελέγχου γονιμότητας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.O.). Η εξέταση περιλαμβάνει την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του σπερματικού υγρού, συγκέντρωση και συνολικό αριθμό σπερματοζωαρίων, κινητικότητα και πορεία μεταβλητότητας, ζωτικότητα, αναλυτική μορφολογική αξιολόγηση, ταυτοποίηση και προσδιορισμός άλλων κυττάρων στο σπέρμα, προσδιορισμός συσσωρεύσεων και συγκολλήσεων (προσδιορισμός αντισπερματικών αντισωμάτων)

Κατάτμηση DNA (ή κατακερματισμός DNA) Σπερματοζωαρίων

Έλεγχος ακεραιότητας του γενετικού υλικού στο σπέρμα και κατά επέκταση της ικανότητας του σπέρματος να γονιμοποιήσει το ωάριο και να εξελιχθεί σε ένα υγιές, ακμάζον έμβρυο.

Μικροσκοπική εξέταση για παρουσία παθογόνων

Μικροσκοπική εξέταση για παρουσία παθογόνων για την ανίχνευση και ταυτοποίηση παθογόνων στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα (Τριχομονάδες, κόκκοι, μύκητες, Neisseria gonorrhoeae)

Απλός Βιοχημικός έλεγχος σπερματικού υγρού

Για τη διερεύνηση της λειτουργίας των επικουρικών αδένων όπως η επιδιδυμίδα, η σπερματοδόχος κύστη και ο προστάτης και τη συμβολή τους στην αναπαραγωγική ικανότητα του άνδρα (Αλκαλικη Φωσφατάση,  Όξινη Φωσφατάση, Φρουκτόζη, Ψευδάργυρος, Oυδέτερη α-Γλυκοσιδάση)

Δοκιμασία καθαρισμού και ενεργοποίησης σπέρματος

Για πρόγνωση του ποσοστού ανάκτησης κινητών σπερματοζωαρίων σε διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά και του αναμενόμενου ποσοστού που θα αλληλεπιδράσει κατά τη φυσική επαφή με το ωάριο.

HBA test (Hyaluronan Binding Assay)

Ποιοτική και λειτουργική δοκιμασία του σπερματοζωαρίου ως προς την ικανότητα αλληλεπίδρασης και πρόσδεσης στους υποδοχείς του ωαρίου.

Έλεγχος Οξειδωτικού & Αναγωγικού στρες

Έλεγχος για πιθανή διαταραχή της ισορροπίας παραγωγής και αδρανοποίησης των δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive oxygen species – ROS) που επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος και τη γονιμότητα.

Κατάτμηση DNA (ή κατακερματισμός DNA) Λειτουργικών Σπερματοζωαρίων

Έλεγχος ακεραιότητας του γενετικού υλικού μετά από εργαστηριακή απομόνωση των λειτουργικών σπερματοζωαρίων. Αξιολογούνται μόνον τα σπερματοζωάρια που είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με το ωάριο, όπως προκύπτει στη φυσιολογική αναπαραγωγή αλλά και στις διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Καλλιέργεια σπέρματος
Καλλιέργεια σπέρματος για την ανίχνευση και ταυτοποίηση παθογόνων στο αναπαραγωγικό σύστημα (Αερόβιος, Αναερόβιος, Χλαμύδια, Μυκόπλασμα, Ουρεάπλασμα)
Πλήρης Βιοχημικός έλεγχος σπερματικού υγρού

Για τη διερεύνηση της λειτουργίας των επικουρικών αδένων όπως η επιδιδυμίδα, η σπερματοδόχος κύστη και ο προστάτης και τη συμβολή τους στην αναπαραγωγική ικανότητα του άνδρα (Αλκαλικη Φωσφατάση, L-Καρνιτίνη, Κιτρικό Οξύ, Όξινη Φωσφατάση, Φρουκτόζη , Μαγνήσιο, Πρωτεΐνες, Ψευδάργυρος, Oυδέτερη α-Γλυκοσιδάση)

Έλεγχος Μακροβιότητας σπέρματος σε καλλιεργητικό υγρό

Έλεγχος Μακροβιότητας σπέρματος σε καλλιεργητικό υγρό και σε εργαστηριακές συνθήκες, αποτυπώνοντας ένα μέρος της λειτουργικότητας των σπερματοζωαρίων ως προς το χρόνο διατήρησης της κινητικότητας.

Αντισπερματικά Αντισώματα

Ανοσολογικός έλεγχος για τη παρουσία αντισωμάτων που προκαλούν συγκολλήσεις στο σπέρμα και αποτελούν παράγοντα υπογονιμότητας μετά από τραύμα, φλεγμονή ή χειρουργική επέμβαση στη γεννητική περιοχή.

Μοριακοί έλεγχοι

Έλεγχος Παθογόνων με τη μέθοδο PCR

(Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitaliym, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Trichomonas vaginalis, Treponema pallidum, Mycoplasma hominis, Haemophilus ducreyi, Herpes Simplex Virus Type 1, Herpes Simplex Virus Type 2)

Έλεγχος ανευπλοειδιών σπέρματος

(13,16,18,21,22,Χ,Υ)

Μεταλλάξεις Κυστικής Ίνωσης

(ΔF508, 80%, 90%, 99% των μεταλλάξεων του πληθυσμού)

Έλεγχος Δομικών Ανωμαλιών/Ελλείψεων & Γενετικοί δείκτες
Τόσο οι αριθμητικές, όσο και οι δομικές χρωμοσωματικές ανωμαλίες έχουν επιπτώσεις στην ανδρική γονιμότητα.
Μικροελλείψεις χρωμοσώματος Υ

Οι μικροελλείψεις του χρωμοσώματος Υ (YCM) είναι μια οικογένεια γενετικών διαταραχών που προκαλούνται από την έλλειψη γονιδίου ή γονιδίων στο χρωμόσωμα Υ.

Καρυότυπος

(συμβατικός και μοριακός-Array CGH)

Έλεγχος για Γενετικά Νοσήματα

(α & β Μεσογειακή Αναιμία, Αχονδροπλασία, Υποχονδροπλασία, Συγγενής Υπερπλασία Επινεφριδίων, Μυϊκή Δυστροφία, Κώφωση)

Έλεγχος για Κληρονομικό Καρκίνο

(παχέος εντέρου, προστάτη, παγκρέατος, στομάχου, μελάνωμα, θυρεοειδούς, νεφρών)

Άλλες εξετάσεις

Άρθρα για το Σπερμοδιάγραμμα και την Ανδρική Γονιμότητα

Στους άνδρες έχουμε τη δυνατότητα μέσω της συνεχούς παραγωγής σπερματοζωαρίων από κάθε ανανεώσιμη κυτταρική σειρά, να παρατηρήσουμε και να αξιολογήσουμε πολλές παραμέτρους που είναι καθοριστικές στη τεκνοποίηση

Mπορείτε, επίσης, να συμπληρώσετε τη φόρμα με τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας