Μαρία Σακαλίδου

Ιατρός Ακτινολόγος, MD, PhD

Η ιατρός Ακτινολόγος Σακαλίδου Μαρία είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΗ ιατρός Ακτινολόγος Σακαλίδου Μαρία είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2005 αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή, και με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) για άριστη επίδοση κατά τη διάρκεια όλων των ετών των ιατρικών σπουδών.

Το διάστημα 2006-2008 υπηρέτησε ως ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου στο Γ.Ν.Λιβαδειάς, με εμπειρία στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Το διάστημα 2009-2014 άσκησε την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. Επιμέρους εκπαίδευση έλαβε στο Τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου στο Β΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», στη Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο – Ε.Ε.Σ.», και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το 2016 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της με βαθμό «Άριστα», στον Τομέα Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής με θέμα «Μοριακή και ανοσοϊστοχημική μελέτη των μη μικροκυτταρικών όγκων του πνεύμονα».

Έχει συμμετοχή σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και ικανό αριθμό ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.
Είναι μέλος της του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, και του ECR (European Congress of Radiology).
Από το 2014 έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ενώ από το 2018 διατηρεί το ιδιωτικό της ιατρείο υπερήχων στη Νέα Σμύρνη, όπου αναλαμβάνει εξειδικευμένες εξετάσεις υπερήχων και triplex αγγείων, συμπεριλαμβανομένου και γυναικολογικού, ουρολογικού και παιδιατρικού ελέγχου.