Φώτης Χατζηδημητρίου

Ιατρός Βιοπαθολόγος, MD

Ο Ιατρός-Βιοπαθολόγος Φώτης Χατζηδημητρίου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, ενώ απέκτησε την άδεια εξάσκησης Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Μεσσήνης στην Ιταλία. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο της Μεσσήνης, ακολούθησε ένα εξειδικευμένο κύκλο σπουδών και εκπαιδεύτηκε στην Ανθρώπινη Γονιμότητα και Υπογονιμότητα καλύπτοντας ένα σημαντικό εύρος της διάγνωσης και της παρακολούθησης της Αναπαραγωγικής Υγείας (Corso di Aggiornamento Sulla Infertilita di Coppia). Εξειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ κατά τη στρατιωτική του θητεία τελούσε ως Γενικός Ιατρός στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης (ΣΤΕΠ).

Ο Δρ. Χατζηδημητρίου, είναι ιδιώτης Ιατρός από το 1997 και Επιστημονικός Υπεύθυνος Διαγνωστικού Εργαστηρίου με πολύτιμη πείρα σε όλο το εύρος των διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και με ειδικότερο ενδιαφέρον στη διερεύνηση της γονιμότητας, σε συνεργασία με Ιατρούς Αναπαραγωγής, Γυναικολόγους και Ουρολόγους-Ανδρολόγους. Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας, ενώ τελεί και ως μέλος και συνεργάτης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΣ). Έχει ανακηρυχθεί και τελεί ως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος επί αρκετά συναπτά έτη.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση για την ανιδιοτελή προσφορά του, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες σε δημότες του Δήμου Αλμυρού για το χρονικό διάστημα 1998-2014, αλλά και ομιλίες του σε ενημερωτικές ημερίδες με στόχο την ενημέρωση Ιατρών και Ασθενών, μεταξύ των οποίων και των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Ο κ. Χατζηδημητρίου σε συνεργασία με κρατικούς φορείς είχε επίσης αναλάβει και την εκπαίδευση μαθητών σε τεχνικές μικροσκόπησης με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση σπέρματος και στην ταυτοποίηση παθογόνων οργανισμών στο σπέρμα. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο της ειδικότητάς του, ενώ έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα με γνώμονα τη συνεχή επιστημονική εξέλιξη και  εξειδίκευση.